Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 11. 2016

První posádka

Uplynuly čtyři dny, co jsem napustil akvárium. Provedl jsem test PH a výsledek ukazuje, že PH vody má tendenci se vrátit k původní hodnotě. Přidal jsem tam opět Acidon a tekuté CO2, abych PH snížil. Myslím však, že bez trvalé aplikace CO2 nejspíš nedosáhnu požadované hodnoty PH.

Změřil jsem organické znečištění vody testem Antialgae a nevykazuje žádné znečištění. Také jsem změřil množství NO2 ve vodě testem Azotin. Výsledná barva je mírně růžová, tzn. malé množství NO2. To je vcelku normální stav, protože bakterie se ještě dostatečně nerozmnožily. Přítomnost NO2 však může vyvolat růst řas. Proto jsem se rozhodl akvárium osadit několika řasožravými rybkami.

Vzhledem k tomu, že je neděle, málokterý obchod je otevřen. Naštěstí obchod Super Zoo v Břeclavi u Tesca má otevřeno každý den. Lépe řečeno, měl, dokud politici nepřišli s tím stupidním zákonem, který nutí obchody v určité svátky zavřít.

V obchodě jsem koupil tři Parmičky siamské (Crossocheilus siamensis) a dva Krunýřovce (Ancistrus) - obyčejný a červený. Koupil jsem pro ně rostlinné tabletové krmivo Tetra Pleco VeggieWafers. Doma jsem rybky vpustil do akvária. Před vpuštěním jsem nechal sáček ve vodě akvária, aby se teplota vody v sáčku vyrovnala. Potom jsem přilil trochu vody z akvária do sáčku, aby si ryby zvykly na vodu v akváriu. Ještě jsem do akvária přidal tři malinké šneky, kteří se objevili v akváriu, kde jsem nechal přes noc rostliny.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář