Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 5. 2019

Nové ryby a rostliny

Začátkem dubna jsem koupil ve Sklorexu nové ryby: dvě bílé Skaláry amazonské (Pterophyllum scalare), tři Tetry krvavé (Hyphessobrycon eques) a dvě Parmičky siamské (Crossocheilus siamensis). Nechal jsem je týden v karanténním akváriu a pak jsem je přelovil. Z nějakého důvodu jedna parmička zmizela a později i druhá. Jednu jsem našel mrtvou, zachycenou filtrem.

Na www.rostlinna-akvaria.cz se objevila rostlina Cryptocoryne sp. red mi oya, kterou jsem se snažil koupit již nějakou dobu, ale nebyla dostupná. Současně s ní jsem objednal Eleocharis parvulus. Díky novému světlu by tentokrát Eleocharis mohl růst lépe. Alespoň na růstu Staurogyne repens se účinek nového světla projevil pozitivně.

Ke konci dubna jsem se rozhodl pro koupi dalších ryb. NO3 je v akváriu na nízké úrovni, tak jsem koupil tři Cichlidky ramirezovy (Mikrogeophagus ramirezi), pět Pancéřníčků zelených (Corydoras aeneus) a opět dvě Parmičky Siamské (Crossocheilus siamensis). Ryby jsem nechal v karanténě. Jednoho pancéřníčka jsem našel mrtvého ještě v karanténě.

Mezitím jedna skalára amazonská – kouřový leopard, kterou jsem koupil mezi prvními v roce 2016, začala trpět třepením ploutví. Přelovil jsem ji do karantény, aby ji neokusovaly ostatní ryby. Po pár dnech jsem ji našel mrtvou. Důvod je mi neznámý. Nicméně v hlavním akváriu jsem preventivně aplikoval eSha 2000.

 

Náhledy fotografií ze složky 05/2019

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář