Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 10. 2019

Nákup ryb

V poslední době mi uhynuly dva pancéřníčci (Corydoras aeneus). Potom, samec Cichlidky ramirezovy (Mikrogeophagus ramirezi) začal mít potíže se udržet ve vodním sloupci. Plaval nekoordinovaně, až potom většinu času ležel na dně. Asi po dvou týdnech uhynul.

Koncem srpna jsem se rozhodl koupit nové ryby. V Super Zoo v Břeclavi jsem koupil dvě Parmičky siamské (Crossocheilus siamensis). Avšak nedlouho po jejich přesunutí do hlavního akvária jsem jednu našel mrtvou. Nákup dalších ryb jsem byl nucen odložit, protože začátkem září jsem odcestoval na týden do USA.

Po návratu jsem koupil nějaké ryby ve Sklorexu v Brně: dvě Cichlidky ramirezovy el. blue (Mikrogeophagus ramirezi el. blue), dvě Parmičky siamské (Crossocheilus siamensis), tři Pancéřníčky zlatopruhé (Corydoras aeneus) a tři Tetry krvavé (Hyphessobrycon eques). Tetry jsem koupil, abych rozšířil hejno na 9 a zmírnil tak jejih stres a okusování ploutví jiných ryb. Po týdnu jsem ryby přesunul z karantény do hlavního akvária. Opět jedna ze dvou nových parmiček uhynula. Ostatním rybám se daří dobře.

Rostliny rostou velice rychle a některé vykvetly. Větev s květy byla tak dlouhá, že jsem ji musel ustřihnout. Mnohé rostliny jsem musel ostříhat, protože už byly dost husté.

Na www.rostlinna-akvaria.cz jsem objednal jednu rostlinu Eleocharis parvulus. Při poslední výměně vody jsem ji nasadil. Zatím vypadá dobře. Na druhou stranu rostlina Staurogyne repens moc dobře nerostla až nakonec vymizela.

 

Náhledy fotografií ze složky 10/2019

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář