Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. 3. 2020

Nákup ryb a rostlin

V prosinci uhynuly dvě Cichlidky Ramirezovy el. Blue, jedna skalára amazonská (bílá) a pancéřníčci. V lednu jsem ve Sklorexu koupil nové ryby: jednu Cichlidku Ramirezovu (Mikrogeophagus ramirezi), dvě Cichlidky Ramirezovy el. Blue (Mikrogeophagus ramirezi el. Blue), dvě Skaláry amazonské (Pterophyllum scalare), tři pancéřníčky zlatopruhé (Corydoras aeneus) a pět Teter krvavých (Hyphessobrycon eques).

Jako obvykle jsem je na nějakou dobu nejdříve umístil do karanténního akvária a pak je přelovil do hlavního akvária.

Na www.rostlinna-akvaria.cz jsem objednal nové rostliny: Cryptocoryne balansae, Ludwigia sp. Super Red, Eleocharis parvulus, Hemianthus callitrichoides a 3 zelené koule Cladophora aegagropila. Abych mohl nové rostliny nasadit, bylo nutno odstranit některé Valisnerie, několik Cryptocoryne walkeri lutea a také jeden velký Echinodorus. Cryptocoryne walkeri lutea má masivní kořeny. Je třeba je všechny z písku odstranit. Také jsem zredukoval některé nízké kryptokoryny.

Z nových rostlin Hemianthus nevydržel dlouho v písku. Nemá skoro žádné kořeny a ryby tutu rostlinu vytahují. Tak jsem ji nechal na hladině. Uvidím, jestli ji narostou kořeny. Ostatní rostliny drží v písku. Zelené koule jsou středem pozornosti skalár, které z nich vytrhávají kousky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář