Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 9. 2018

Konec léta 2018

Opět uplynulo horké léto. Vypadá to, že díky aktivnímu chlazení osvětlení LED se teplota v akváriu snížila. Voda dosahovala pouze 28 °C. Na konci srpna jsem odjel na dva týdny do Španělska, ale po návratu bylo akvárium v pořádku. Rostliny dost poporostly.

Na začátku léta uhynuly Cichlidky ramirezovy (Mikrogeophagus ramirezi). Zůstala jen jedna. A také tři Parmičky siamské (Crossocheilus siamensis). Na tlamu největší skaláry (Pterophyllum scalare) se usadila nějaká plíseň. Několikrát jsem nasadil eSha 2000, ale moc to nezabralo. Uvidíme, jestli to časem zmizí.

V důsledku teplejší vody v akváriu jsem začal měnit část vody každý týden. Za týden se odpaří asi 5 litrů, takže odpustím asi 15 litrů a napustím 20 litrů. Při výměně dno odkalím.

Dávky hnojiva jsem změnil následně:

  • 15 ml Profito dvakrát týdně
  • 20 ml Fosfo dvakrát týdně
  • 10 ml Kalium-Potassium dvakrát týdně
  • 3 tablets of Tetra Crypto-Dunge jednou za čtyři týdny

Nicméně, na začátku září jsem změřil železo ve vodě a hladina byla vyšší než obvykle. Takže jsem na nějakou dobu hnojivo vypustil.

Rostliny Lilaeopsis brasiliensis a Juncus repens, které jsem koupil před nějakou dobou, nerostou dobře. Dost se na ně chytají řasy. Obávám se, že tento druh není vhodný pro mé akvárium. Trochu jsem zredukovat Kryptokoryny. Jejich mladé rostliny jsem přesadil na jiné místo. Ludwigie repens rostou rychle, ale dost jim opadávají listy. Navíc je dost zdevastoval jeden z péřovců (Synodontis schoutedeni). Echinodorus hot pepper roste pěkně, dokonce začal kvést.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář