Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 12. 2018

Dva roky a nové rostliny

V poslední době kryptokoryny a vallisnerie výrazně poporostly. Nevím, jestli to souvisí s výměnou malého množství vody každý týden nebo jsem našel správnou dávku hnojiva.

Opět uplynul další rok od spuštění akvária a bylo třeba nakoupit nové díly do filtru. Chtěl jsem objednat vrtulku do filtru Eccoflow 600 u Juwel Akvarium (www.juwelakvarium.cz), avšak nebyla skladem. Našel jsem obchod Peuker Akvaristik (www.akvaristik.eu), kde cena byla stejná a dodací lhůta kratší než u Juwel Akvarium. Objednal jsem ji teda u Peuker Akvaristik a zároveň i filtrační náplň Juwel Cirax a 6 hub Juwel Nitrax. Také jsem objednal eSha Optima 20 ml, která mi docházela. Raději tyto věci objednávám na internetu, protože vycházejí levněji a neztratím tolik času. Zboží dorazilo následující týden.

Dále jsem se rozhodl pro koupi rostlin, z již známé stránky www.rostlinna-akvaria.cz. Objednal jsem:

  • 1 kus Cryptocoryne bectetii
  • 1 kus Cryptocoryne walkeri lutea
  • 2 kusy Cryptocoryne parva
  • 2 kusy Staurogyne repens

Při té příležitosti jsem objednal i další věci, které tu jsou levnější než v jiných obchodech: Hnojivo Easy Life Fosfo 500 ml, 1 hrubou houbu do filtru a 2 jemné houby, hnojivo Seachem Flourish Excel 250 ml. Mají i neoriginální houby do filtru, které jsou levnější. Flourish Excel jsem vzal na zkoušku. Tvrdí, že při používání ubydou řasy. Balík dorazil rychle a v pořádku, jak je možno vidět na videu. Pouze se mi nelíbilo, že dorazil o den dříve, než jsem zadal.

Rostliny jsem umístil na pár dnů do malého akvária a aplikoval eSha 2000 a eSha Exit, abych eliminoval případné parazity. Pak jsem rostliny nasadil. Staurogyne repens roste pěkně. Cryptocoryne parva neroste nějak rychle. Také ji opadaly listy a nové listy jsou dost malé. Cryptocoryne becketii ztratila dost listů a zatím ji narostly pouze malé. Cryptocoryne walkeri lutea také ztratila pár listů, ale narostli ji nové. Vypadá, že roste dobře.

Po asi 7 týdnech používání Seachem Flourish Excel nemůžu konstatovat, že by řasy ubyly. Uvidím, jestli se něco změní časem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář