Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. 7. 2020

Bojovnice

V červnu mi dal kolega tři Bojovnice pestré (Betta splendens), které se mu podařilo rozmnožit. Současně jsem koupil pár Cichlidek ramirezových (Mikrogeophagus ramirezi) a Pancéřníčků skvrnitých albínů (Corydoras paleatus). Dal jsem je do připraveného karanténního akvária. Bohužel akvárium nemělo dobré parametry vody. Hodně vysoké NO2. Tak jsem je všechny dal rychle do hlavního akvária.

Dvě bojovnice jsem musel dát zpět do sklének, protože je ostatní ryby pronásledovaly. Šlo o fialovou a modrozelenou. Ta třetí byla bílá a tu nikdo nepronásledoval. Mezitím jsem vyměnil vodu v karanténním akváriu a vyčistil filtr. Aplikoval jsem tabletu Bactoesex. Další den jsem do něj ty dvě bojovnice přelovil.

Za několik týdnů vyrostly a ztratily barvu. Nyní jsou bílé. Přelovil jsem je do hlavního akvária. Mezitím mi uhynula samice Cichlidky ramirezovy, kterou jsem měl už rok. Potom ten nový samec. Asi už další kupovat nebudu. Vypadá to, že voda nemá správné parametry pro Cichlidky ramirezovy. Také uhynuly všichni pancéřníčci – noví e staří. Uhynula také jedna Skalára amazonská red devil (Pterophyllum scalare).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář