Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. 1. 2020

Ukázka vývoje aplikace

Po 8 měsících přicházím s další ukázkou vývoje jednotky AquaSky. V této fázi jsem vytvořil uložiště ve Flash, aby po resetu jednotka nezapomněla tabulky a nastavení. Souborový systém je FAT. Také jsem vytvořil protokol na výměnu dat.

V aplikaci pod Windows jsem vylepšil již stávající dialogy a předělal komunikaci do tasků na pozadí. Komunikace s jednotkou je asynchronní a není žádoucí, aby blokovala uživatelské rozhraní. Hodně práce bylo přidání stránek pro načtení seznamu tabulek a jejich zobrazení. Musel jsem upravit styly některých objektů a vytvořit animace. Bylo to hodně nových věcí k pochopení.

V současné době jednotka umožňuje vytvořit a uložit tabulky do svého Flash uložiště. Tabulky je možno načíst z Flash do paměti nebo poslat druhé straně. Zároveň je možno tabulky smazat. Řídící aplikace vyčítá seznam tabulek z jednotky. Umožňuje otevřít, zobrazit a smazat vybrané tabulky. Avšak vytvoření, editování a uložení tabulky jsem zatím nenaprogramoval.

Na následujících videích je možno vidět ukázku aplikace jak na počítači, tak na telefonu. Aplikace pro počítač i telefon jsou stejné, tzn. používají stejný zdrojový kód. Jen jsem vytvořil build pro Intel a build pro ARM. Spustit aplikaci na telefonu představuje velmi malé úsilí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář