Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 4. 2024

Rozloučení s TC420 a spínací zásuvkou pro CO2

Po návratu z cesty do Brazílie a Portugalska jsem se rozhodl k obohacení mých vývojových zařízení o 3D tiskárnu. Byla to nemalá investice. Ale bez 3D tiskárny by bylo těžké zajistit krabičku pro jednotku AquaSky.

Tiskárnu jsem objednal přímo na stránkách prusa3d.com a došla do 3 dnů. Mohl jsem tedy navázat na model krabičky, kterou jsem kdysi designoval. Od té doby uplynulo dost času, takže bylo třeba i aktualizovat software na počítači. Krabičku jsem přizpůsobil rozměrům desky, které jsou o něco větší, než jsem původně plánoval. Také jsem se rozhodl vytvořit si vlastní tlačítka a krytku kontrolky. Tím jsem si ušetřil práci s hledáním a objednáváním těchto dílů.

První výtisk krabičky bylo třeba trochu poupravit. Druhý pokus již vyšel přesně. TC420 umožňuje namontovat na stěnu. Avšak nechtěl jsem na své krabičce vytvářet podobné úchytky. Mohly by vadit v případě, že ji nechci nikam přišroubovat. Problém jsem vyřešil vytvořením držáku, který se přišroubuje na stěnu. Jednotka se do něj pouze vloží. Kdykoliv je třeba, pouze se z držáku vyjme bez nutnosti šroubováku.

Nadešla tedy chvíle dát TC420 do důchodu. Odmontoval jsem TC420 a současně i odpojil spínací zásuvku pro CO2, kterou již nepotřebuji (viz. předchozí článek). Na místo TC420 jsem nainstaloval AquaSky. Pro spínání CO2 jsem použil vlastní zásuvku, která je ovládána přímo jednotkou podle výkon, který jde do LED na akváriu.

Zapojení kabelů je pomocí zásuvných svorek. Kabely se přišroubují na svorku, která se potom jen zasune do jednotky. V případě potřeby zase vysune. Po zapojení vše funguj dle očekávání.

Postup od výroby až po provoz na akváriu je možné vidět na videu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář