Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 4. 2017

Zmizení ryby

Akvárium jsem vyčistil opět po čtyřech týdnech 2.4. Také jsem vyměnil zelenou houbu Nitrax ve filtru. Už jsem neměl Acidon, tak jsem jej neaplikoval. Aplikoval jsem CO2 a pH bylo v pořádku, tak nebylo třeba přidávat Acidon.

Protože došlo k změně času na letní a den byl delší, přeprogramoval jsem jednotku TC420 a prodloužil den z 12 hodin na 14. Také doba aplikace CO2 se prodloužila o dvě hodiny. Čas jednotky jsem nezměnil na letní, protože poledne je pořád ve stejnou dobu.

17.4. jsem koupil další ryby ve Sklorexu v Brně – jednu Skaláru amazonskou (Pterophyllum scalare) přírodní, protože mi jedna taková uhynula. Dále jsem koupil tři Pancéřníčky zelené (Corydoras aeneus), protože mi uhynuli až na jednoho. Doma jsem ryby dal do karanténního akvária.

Z nějakého důvodu jsem po pár dnech našel jednoho pancéřníčka mrtvého. Měřil jsem NO2 a nenaměřil nic zvláštního. Další dva pancéřníčci se nafoukly. Netušil jsem, jestli jde o vodnatost nebo nějakou nemoc. Skalára vypadala v pořádku, proto jsem ji raději přelovil v pátek do hlavního akvária.V neděli jsem ji v akváriu již nenašel. Je možné ji vidět na video ze soboty. Nedošel jsem na to, jak mohla beze stopy zmizet ryba velikosti skaláry. Pancéřníčky jsem ponechal v karanténním akváriu a aplikoval jsem lék eSha 2000.

U kryptokoryn (Cryptocoryne wendtii 'Tropica') začaly opadávat listy. Nevím, jestli to bylo způsobeno tím, že jsem přestal aplikovat Acidon.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář