Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. 7. 2022

Skaláry spolu bojují

Ke konci minulého roku jsem si všiml, že spolu začaly bojovat dvě skaláry: černá a přírodní. První jmenovaná je tu od počátku, tzn. od 2016. Ta druhá je o něco mladší. Obě jsou veliké. Souboje byly intenzivní. V lednu jsem umístil mladší skaláru do izolace na několik týdnů.

Mezitím jsem v únoru koupil ve Sklorexu nové ryby: Deset Neonek červených a jednu Skaláru amazonskou. Nové ryby jsem umístil do akvária s izolovanou skalárou. A skaláru jsem vrátil do hlavního akvária.

Boje však pokračovaly. Teď se proti ní pustila i největší skalára z akvária. Po dvou dnech jsem tu přírodní našel u filtru. Už poléhala. Umístil jsem ji hned zpět do izolace. Naštěstí se do dalšího dne vzpamatovala.

Neonky byly malé, tak jsem je nechal v izolaci do dubna. Dvě neonky uhynuly. Nakonec jsem tedy skaláru a neonky přemístil do hlavního akvária. Tentokrát už boje mezi skaláry nebyly tak intenzivní, takže už jsem je mohl nechat spolu.

V dubnu jsem koupil dalších patnáct Neonek červených a dvě Parmičky siamské. Protože byly moc malé, nechal jsem je v izolaci asi do půlky června. Jedna neonka a parmička uhynuly. Takže teď by mělo být v akváriu celkem 22 Neonek červených.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář