Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 5. 2018

Opět další ryby

V březnu jsem jel na 10 dní do Francie, a akvárium zůstalo bez mé přítomnosti. Po návratu jsem zaregistroval, jak hodně poporostly kryptokoryny. Vypadá to, že dávky hnojiva mají pozitivní vliv. Z nějakého důvodu ryby vytrhaly většinu rostlin Eleocharis parvula.

Hnojivo Mangan+ od Rataje došlo a nemám za něj náhradu. Začal jsem stříhat staré listy u kryptokoryn. Pomáhá to jejich růstu. Dokonce jsem již musel některé vytrhat a umístit jinde. Také jsem začal zaštipovat rostliny Ludwigia repens při výšce asi 2/3, jak doporučuje Rataj. Efekt je, že nasazují nové listy a není třeba je ustříhnout a zasadit znovu. Některé staré vallisnerie a echinodorus jsem ustříhl u dna a vyhodil.

Řasy odstraňuji magnetickou stěrkou asi po dvou týdnech. skrabka.jpgProblém mi způsobovaly řasy u dna, kam se magnetická stěrka nedostala. Ve Sklorexu jsem sehnal malou škrabku značky JK Animals se žiletkou za 45 Kč. S tou se dostanu hezky ke dnu a k okrajům akvária, kde jsem předtím měl problém řasy odstranit. Pracuje se s ní dobře.

V úterý 10.4. jsem ve Sklorexu koupil nové ryby: Jeden pár Cichlidek ramirezovych (Mikrogeophagus ramirezi), jeden pár Cichlidek ramirezovych electric blue (Mikrogeophagus ramirezi electric blue), jeden pár Cichlidek ramirezovych gold (Mikrogeophagus ramirezi gold), dvě Parmičky siamské (Crossocheilus siamensis) a pět Neonek červených (Paracheirodon axelrodi). Ryby jsem dal do karanténního akvária. V sobotu jsem přesunul všechny Cichlidky ramirezovy do hlavního akvária. Parmičky siamské a Neonky červené jsem přesunul až v pondělí. Jako obvykle, ostatní ryby je zpočátku pronásledovaly, ale nakonec je nechaly být.

Z Číny mi došel nový keramický disk do difuséru. Starý už byl dost ořasený a bublinky nebyly tak malé. Na eBay je možné objednat nové disky a jeden vyjde asi na 20 Kč. Disk jsem vyměnil a bublinky jsou opět malé.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář