Jdi na obsah Jdi na menu
 


31. 10. 2016

Návrat k akváriu

Můj první kontakt s akvaristikou byl ve věku 14 let. Nicméně musel jsem toho zanechat, když mi bylo 23, kvůli práci, cestování a chybějícímu místu v bytě. O 15 let později jsem se rozhodl, že si opět vrátím k akvaristice.

Moje úvaha byla akvárium alespoň 150 litrů a nejlépe s designem, aby pasovalo do rohu obýváku. Tak si člověk může vychutnat klid, který podvodní svět vylučuje.  Při průzkumu na internetu jsem si uvědomil, že akvaristika za posledních 15 let dost pokročila. Podařilo se mi najít akvárium značky Juwel Trigon 190 litrů, které pasuje do rohu a navíc je vypuklé. Je již vybaveno filtrem, topením, rámem, světlem a s možností skříňky pod něj. Úprav nebylo nutno dělat. Jen jsem si byl jist, že zářivkové světlo vyměním za LED.Trigon

Protože občas nemusím být přítomen, objednal jsem také automatické krmítko. To by mělo fungovat asi 30 dní. Zároveň jsem také objednal komponentu Cirax do filtru.

Značka Juwel zároveň nabízí různé 3D pozadí na zadní stěny akvária a také na box filtru. Obchod, kde jsem akvárium objednával, nabízí službu lepení pozadí za malý poplatek. Této služby využil.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář