Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 6. 2018

Echinodorus Hot Pepper

Současná rostlina Echinodorus se posunula dost k čelnímu sklu akvária. Začal jsem uvažovat o jejím odstranění a koupi nové. Na stránkách Rataj jsem viděl pěknou rostlinu Echinodorus hot pepper, která by pasovala do středu akvária. Má listy trochu do fialova. Bohužel nebyla dlouho skladem. Našel jsem ji také na stránkách www.rostlinna-akvaria.cz mezi položky Rostliny z Holandska. Nikdy jsem na této stránce neobjednával, tak jsem to zkusil. Objednal jsem jednu tuto rostlinu a také rostliny in-vitro: Lilaeopsis brasiliensis a Juncus repens.

Také jsem objednal čerpadlo, abych mohl jednodušeji napouštět vodu do akvária: 4Aqua 1200 l/h. K tomu jsem zároveň objednal 3metrovou hadici.

Vše došlo v pořádku a rostliny jsem na chvíli dal do malého akvária. Další den jsem je nasadil. U Lilaeopsis brasiliensis je problém, že nedrží dobře ve písku a ryby ji vytrhají. Pár dní jsem se snažil vytrhané kousky opět zasadit. Nakonec jsem je ukotvil pomocí nitě k hřebíku, který jsem zasunul hluboko do dna. Vypadá to, že to rostliny drží u dna, než jim narostou delší kořeny.

Na eBay jsem našel a objednal semana rostlin, které měly vytvořit trávník v akváriu. Semana došla pěkně zabalena z Číny, ale pokud jsem je zasadil do písku, nevyrostly. Pokud je dám vyklíčit a potom nasadím, ryby je vytahají. Zkusil jsem je dát na nějakou dobu do malého akvária, kde vyrostly. Když jsem je přesadil do hlavního akvária, tak do dvou dnů zežloutly. Tak jsem je odstranil.

semena.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář